Poradňa Roborock S5 Max White

Autor: Dominika | Vložené: 17.10.2020 000 16:35 | Témy: Poradňa Roborock S5 Max White

Dominika

Zmapovanie domu

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, ako postupovať pri úvodnom zmapovaní domu, keď vo viacerých miestnostiach máme vysoké prahy (jednopodlažný dom). Kedy a ako môžem vysávač manuálne preložiť, aby sa následne zorientoval kde sa nachádza a zapisal to správne do mapy? Ďakujem.
D.

  • 22. októbra 2020 - Odpoveď partnera sekcie roboticky-vysavac.sk

    Dobrý deň,
    vysávač nemôžete prenášať do iného priestoru, pretože si začne vytvárať novú mapu a tá predošlá už bude nepoužiteľná. Robota spustite so základne, nechajte otvorené dvere a nechajte mu "voľnú ruku". Miestnosti za prahmi budete musieť vyriešiť nejako inak...

    S pozdravom,
    www.roboticky-vysavac.sk

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno
    • Nie
    • Dominika Oravcová

      22. októbra 2020 - Dominika Oravcová

      Dobry den, po tyzdnovom skusani a pokusani sa o vytvorenie celistvej mapy v dome s vysokymi prahmi prichadzam s nasledovnym... Da sa to! Ale je to skutocne velmi komplikovane, ked su v domacnosti prahy vyssie ako 2 cm. Postup: vysavac treba pustit zo zakladne a nechat mu otvorene vsetky dvere, aj do tych miestnosti, kde sa sam nedostane. Nasledne tym, ze vysavac ma senzor ulozeny dost vysoko, tak v mape nezaznamena stenu, ale volny priestor. A teda, ked mu potom date pauzu a prelozite vysavac za ten prah, ale tak, aby videl aj miestnost, v ktorej uz bol, tak sa zorientuje a pokracuje v mapovani. Niekedy to treba skusit aj na viackrat a hlavne ho nenechat dlho hladat polohu, lebo zacne vytvarat novu mapu a vsetko stare zmapovane je fuc. Ale skutocne sa to da, len treba trpezlivost a cas, kedze si treba v takychto domoch poriadne odsledovat vsetko a prekladat. Druha moznost by bola urobit v tychto miestnostiach osobitne mapky, ale potom si treba dom nastavit ako viacpodlazny a pri cisteni preklikavat poschodia. Max. vsak dokaze urobit 4 mapy! Ja som sa trapila, hrala a riesila, kedze som chcela jednu mapu a nakoniec sa to uspesne podarilo 🙂 snad pomoze tato info i ostatnym, co sa s tym trapia, pripadne co sa rozhoduju o jeho kupe.

      Pekny den,
      D.


Táto otázka už bola uzavretá, pretože na ňu nikto počas posledných 90 dnů neodpovedal.

Ak sa chcete opýtať na niečo iné, položte novú otázku.